KOKEN
In de opleidingen koken leren de deelnemers koken voor verschillende doelgroepen. Tijdens elke opleiding wordt een lunch bestaande uit 3 gangen bereid.
Explorensia bied 3 opleidingen koken aan, nl:
ESF - OPROEP 505
Deze opleiding(en) komt (komen) in aanmerking voor subsidiëring in het kader van het project "Werkbaar werk" i.s.m. Vorm DC (ESF oproep 505).
MEER INFO OF VRIJBLIJVENDE OFFERTE
Contacteer Olivier Scholts
Tel.: 0485 42 01 11
Koken bij voedselallergie of voedselintolerantie
Koken voor iemand met een voedselallergie of voedselintolerantie... Onmogelijk? Te moeilijk?
Met de juiste tips en tricks kan een huishoudhulp een aangepaste maaltijd op tafel zetten voor haar/zijn klant. Met deze opleiding Koken bij voedselallergie of voedselintolerantie kan een dienstencheque-organisatie het verschil maken voor zijn klanten. Het is een enorme troef om een huishoudhulp te sturen naar een klant met voedselallergie of -intolerantie die van wanten weet en een maaltijd kan bereiden, aangepast aan wat de klant wil.
INHOUD
- Soorten allergie of intolerantie
- Gluten
- Eieren/eiwit
- Lactose
- Noten
- Schaal- en schelpdieren
- Pinda
- Andere bvb. soja, selderij...
- Theoretisch gedeelte bij elk soort allergie/intolerantie
- Wat?
- Algemene richtlijnen
- Toegelaten voedingsmiddelen
- Verboden voedingsmiddelen
- Praktijk
- Koken van de gekozen bereidingen. Er wordt een menu gekozen op voorhand en deze menu wordt uitgevoerd tijdens de opleiding zelf.
PRAKTISCHE INFORMATIE
- Waar: Locatie van de organisatie of gehuurde externe locatie in stad of gemeente naar keuze. Op deze locatie moet minstens 1 keuken aanwezig zijn.
- Taal: Nederlands
- Aantal deelnemers: +/- 6 à 8 deelnemers (per keuken)
- Duurtijd: 4 uur, aanpasbaar op maat
- Doelgroep: zowel voor de beginnende als de ervaren huishoudhulp
- Explorensia zorgt voor het nodige didactische materiaal, afhankelijk van de uitrusting van de ter beschikking gestelde keuken