Skip to main content

OMGAAN MET ZORG- BEHOEVENDE KLANTEN

Steeds meer huishoudhulpen worden geconfronteerd met zorgbehoevende klanten.
In deze opleiding “Omgaan met zorgbehoevende klanten” leren de deelnemers omgaan met specifieke omstandigheden die gepaard kunnen gaan met het werken bij oudere, zorgbehoevende, dementerende, rouwende... klanten.

ESF - OPROEP 505

Deze opleiding(en) komt (komen) in aanmerking voor subsidiëring in het kader van het project "Werkbaar werk" i.s.m. Vorm DC (ESF oproep 505). 

MEER INFO OF VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Contacteer Olivier Scholts
Tel.: 0485 42 01 11

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

OVERZICHTSBROCHURE OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULPEN

Omgaan met zorgbehoevende klanten


Huishoudhulpen staan alsmaar meer voor uitdagingen in hun werksituatie, dit omdat ze steeds vaker werken bij zorgbehoevende klanten. Deze uitdagingen kunnen zeer uiteenlopend zijn: communiceren met oudere klanten, omgaan met mensen met beginnende dementie, omgaan met een rouwende klant, het leren omgaan met het verlies van een klant...
Deze situaties vragen vaak communicatieve en praktische aanpassingen van de huishoudhulp.
Deze opleiding “Omgaan met zorgbehoevende klanten” heeft als doel huishoudhulpen beter te wapenen zodat ze op een goede, professionele manier om kunnen gaan met deze werksituaties. Dit gebeurt o.a. aan de hand van concrete voorbeelden, toepasbare tips en adviezen en realistisch videomateriaal.

VOLLEDIG OPLEIDINGSAANBOD HUISHOUDHULP

Schoonmaken

Verschillende opleidingen op het vlak van werkplanning, productkennis en schoonmaaktechnieken. Ook tips en tricks voor de ervaren huishoudhulp.

Ergonomie

Rug- pols- en andere klachten vermijden door het inoefenen van ergonomisch verantwoorde schoonmaaktechnieken.

EHBO

Op een goede manier de eerste hulp bij ongevallen verlenen in werksituaties. Opleidingen die erg in de smaak vallen bij de huishoudhulpen.

Strijken

Op een professionele manier huishoudelijk strijken van hemden, broeken, blouses, rokken, kleedjes, topjes, T-shirts,..

Koken

Het klaarmaken van een klassieke menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) en koken voor doelgroepen (specifieke diëten en intoleranties)

Communicatie

Professioneel communiceren met klant en kantoor en op een goede manier omgaan met moeilijke situaties (bv. veeleisende klanten)

Omgaan met stress

Op positieve manier omgaan met de stress die een huishoudhulp kan ervaren in haar werksituatie. Dit is essentieel om de job vol te houden.

Veiligheid op de werkvloer

Door preventief te werken, arbeidsongevallen vermijden. Dit zowel op het vlak van ergonomie, valpreventie als productkennis.

Praktische valpreventie

Arbeidsongevallen te wijten aan vallen vermijden door bewust valpreventief te werken. Risico's goed inschatten en zoveel mogelijk preventief vermijden.

Omgaan met agressie

Op een goede manier reageren op verbale en fysieke agressie. Een goede reactie kan een verdere escalatie vermijden.

Omgaan met zorgbehoevende klanten

Leren omgaan met de specifieke omstandigheden die gepaard kunnen gaan met het werken bij zorgbehoevende klanten.

Thema's op maat

Naast bovenstaande opleidingen zijn er een aantal thema's op maat die verwerkt kunnen worden in de bestaande opleidingen.

SUBSIDIËRING? WIJ HELPEN U GRAAG!

Indien u dit wenst, stellen wij het subsidiedossier voor u op en begeleiden we u doorheen de volledige subsidieaanvraag.